Waar gaat de Stimuleringsprijs Cultuur naar toe? Zangeres Dina, Meerpeen Theater, Steengoed of de Rock ’n Roll Fabriek?

BRON: noordhollandsdagblad

Dina Music, Meerpeen Theater, Kunsthuis Steengoed en de Rock ’n Roll Fabriek zijn de vier genomineerden voor de Stimuleringsprijs Cultuur Hollands Kroon 2022. En wat valt er dan te winnen? Een kunstwerk en 2.500 euro.

Zangeres Dina Popma woont sinds november 2021 in Hippolytushoef. Vanuit een broeikas (De Kas) in haar achtertuin geeft ze concerten met andere artiesten. Ze wil zich graag aan de omgeving en zijn historie te verbinden en deze verbinding in haar muziek tot uitdrukking te laten komen.

Meerpeen Theater (Michelle de Jong en Alexander Bügel) in Wieringerwerf brengt theaterproducties en concerten op de planken. In 2019 werd de theatershow ’Musical Melodies’ gebracht met lokale solisten. Daarnaast heeft Meerpeen Theater ook een afdeling talentontwikkeling. In de afgelopen jaren zijn Vocal Talent, Talent Choir, en Musical Talent opgestart voor verschillende leeftijden.

Het Kunsthuis Steengoed van Rob Glas in Anna Paulowna heeft sinds 2020 een uitgebreide collectie van kunstwerken van zowel lokale als nationale bekende beeldend kunstenaars opgebouwd. De aanpak werkt inspirerend en is een broedplaats voor talenten. Kunsthuis Steengoed kiest voor het opbouwen van langlopende relaties met hun klanten.

De Rock ’n Roll Fabriek van Sebastiaan Fledderman in Lutjewinkel zit in het Cultuurhuis de Kolk. Het lesaanbod omvat gitaar, drum, piano/keyboard en zang. Sebastiaan doet ook aan bandcoaching. Er zijn twee oefenruimtes, waar ook workshops worden gegeven zoals ’The Band Senior’. In dat project wordt de samenwerking gezocht met muzikanten, muziekopleidingen en podia uit de omgeving.

Tot 10 mei kunnen inwoners van Hollands Kroon hun stem uitbrengen. De uitslag van de stemming door de inwoners gaat uiteindelijk als een stem meetellen bij uiteindelijk verkiezing door de vakjury.

Ga naar https://cphk.nl/breng-uw-stem-uit-stimuleringsprijs-cultuur/ om te stemmen

BRON: noordhollandsdagblad